onsdag 27 oktober 2010

Multilingua

Så hamnade jag i Spanien. Norra delen, men rätt långt utanför Barcelona. Upptäckte tillsammans med vännen B. i taxin att vi nog verkligen klarat en av "färdigheterna" (skills) som vi utbildats i de senaste fyra åren... Surrender! Hur man nu översätter det... Nollkoll kanske?

Vi sitter alltså i en taxi, som nån annan har bokat, vi har ingen aning om vart vi ska, vi hade tom missat att vi anlände till olika terminaler...Vi vet inte vad klockan är, vad hotellet heter eller ens riktigt vad utbildningen handlar om som vi ska på!! Vi fnissar hysteriskt och inser att allt kommer att ordna sig, trots nollkoll. Det finns andra som vet vad de håller på med, tydligen. Taxichaufförer och sånt...

Så vi kommer fram och det är oerhört vackert! Det är grönt, havet är azurblått, klipporna rödgula, horisonten enorm och himlen hög och klar. Hotellet är stort och vindlande, troligen tillbyggt och ombyggt i många omgångar och ligger som ett fågelbo högst upp, längst ut på en klippa! Det är vackert och lite slitet och känns som om det var fint nog för kungliga en gång i tiden, men sen har förfallet vidtagit och nött det hela lite i kanterna. Även personalen tror jag :-)  Rara men lite förvirrade och ibland t.o.m lite småtokiga eller avvisande!

Framåt kvällen anländer resten av vårt gäng, the chickas... Här är vi allihop i solen, på ett arrangerat foto till en väns födelsedag! Alla är här utom I. från Portugal som har liten bebis och inte kommer ifrån...
















Idag har kursen börjat. Drygt sextio. Allt översätts till både engelska och spanska. Jag kan väldigt lite spanska men njuter, lär, suger in alla ord och uttryck och verbformer... Tänk om jag lär mig... lite.. tänk! Framåt kvällen efter första arbetsdagen minglar vi lite och försöker göra oss förstådda hos dem som inte pratar engelska... Så jag upptäcker att jag faktiskt både förstår och kan prata lite franska och lite spanska!! Det är en sån känsla att stappla sig fram och göra fel och söka efter ord och ändå lyckas få den andre att förstå! Och själv förstå när de pratar! Lite tyska, lite portugisiska och italienska blir det också, inte för min del men runtomkring.

Jag njuter av smältdegeln av språk, röster, kulturer och personligheter. Av maten. Paella. Desserbuffe (livsfarligt... jag har klarat mig hela dagen idag, inte en efterrätt så lång ögat kan se, kors i taket!) Vänner. Ljuset. Havet utanför fönstret. Solen. Rosorna i trädgården. Av att livet kan vara bara skönt ibland. Inte så hårt arbete!

Och imorron bitti tidigt, inte bara för spansk tid, är det yoga, en timme, före frukost! Himmelrike...

Det var nog allt för idag. Har ett föredrag att förbereda till nästa vecka... de mailade idag och ville ha min presentation på fil ... Hmm... nja... den är inte RIKTIGT klar.... hmm... Så jag lär jobba på lite! Nattinatti 0ch kram till er alla där hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar