söndag 17 oktober 2010

Vatten

I fredags kväll var jag på Hasseludden utanför Stockholm och lyssnade på dr. Masaru Emoto http://www.masaru-emoto.net/ som var i Sverige och berättade om sin forskning kring vatten.

  Körsbärsblommor

Dr. Emoto använder vatten av olika kvalitéer och vatten som influerats av bilder och ljud och fryser ner 1 ml i varje petridisk. Sen fotograferar han kristallerna som bildas och de har olika form och uttryck beroende på var de kommer ifrån och vad de blivit "impregnerade" med. 

Fujiwara

Den här kristallen kommer från Fujiwara dammen i Japan och mår inte lika bra som den ovan som influerats av körsbärsblommor. 

Hans teori går ut på att vatten är informationsbärare. Att det tar till sig och bär med sig information av olika slag och att påverkar sin omgivning med detta. Teorin är förstås mycket mer komplex än så, men bara det påståendet vänder ju upp och ner på många saker.

Tänk t.ex att vi består till 70% av vatten som vuxna, och i ännu högre grad som foster och små barn. Om det vatten vi då har i vår kropp har information som påverkar oss blir det ju mycket viktigt hur vi hanterar det vattnet. Att vi dricker bra vatten. Att vi inte utsätter oss och vattnet i vår kropp för saker som det inte mår bra av, oljud, konflikter, gifter och annat. 

Tänker också att mysteriet med homeopati som egentligen inte alls kan fungera men ändå gör det kan ha en del av sin förklaring här. Om ämnet som man börjar späda ut sätter sina energispår i vätskan som späder ut, så att till slut är ämnet borta men "minnet" av det finns kvar i vätskan och har effekt på kroppen. 

Fascinerande. Även om man inte köper alltihop rakt av behöver man ju inte göra som större delen av det vetenskapliga etablissemanget och bara frysa ut eller inte ta notis om forskning som faller lite utanför ramen. Tankesättet är spännande och omvälvande och kan kanske bidra till att förändra vårt synsätt som Laval gjorde när han upptäckte bakterierna.

Kanske också en brobyggare mellan den gamla "humoralpatologin" som ansåg vattnet läkande och vattnets kvalitet avgörande för hälsan - det som vi på nittonhundratalet slagit bort som vidskepelse eller vantro kanske inte var så helt tokigt ändå? 

Spännande, hur som helst! Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar